apo-vystoupeni.cz

Skákací boty sedmimílové boty show na skákacích botách vystoupení na skákacích botách skákací chůdy Powerriser představení na skákacích botách - Apo půjčovna skákacích bot srovnání značek skákacích bot - Apo
Aktuality

První kroky na skákacích botách

Většina lidí si před prvním obutím skákacích bot asi ráda přečte základní rady a teoretická doporučení, ač praxe (bohužel) činí 99% úspěchu. Proto zde uvedu základní rady a návody pro nováčky v powerbockingu.

Obutí skákaček

Zpočátku se neobejdete při nazouvání "klokaních" bot bez vyvýšeného místa k sezení. Ideální bývá opěradlo lavičky, nebo pevný stůl. S dalšími zkušenostmi už není problém se nazout bez sezení. Stačí se pouze opřít o nejbližší zeď a do minuty máte chůdy na sobě. Určitě při prvních pokusech poproste někoho o asistenci. Hodí se...

První kroky

Je několik zásad, které si při prvním obutí skákacích bot musíte uvědomit:
  • Podobně jako na chůdách, ani na skákacích botách se nedá stát na místě. Častou chybou v začátečníků je skutečnost, že se pokoušejí stát na místě a balancovat. Světe div se, ještě jsem neviděl nikoho v tomto souboji s gravitací zvítězit :-)
  • Zpočátku zvedejte nohy hodně vysoko. Ač to vypadá směšně, klidně v prvních minutách napodobujte čápa. V opačném případě totiž hrozí, že zakopnete, Není-li poblíž pohotový zachránce, nejspíše to neustojíte a hrozí zranění. Později si mozek uvědomí že nohy váží o něco více a přestane je šoupat po zemi.
  • Snažte se držet špičky rovnoběžně, jinak si budete štrejchat botkama o sebe.
  • Uvědomte si, že to není vlastně žádná velká věda. Prostě jen máte o něco delší a těžší nohy. Takže jde jen o to, strčit nohu tam, kam zrovna "padáte", o což jde vlastně i při normální chůzi, ne..?

Jak skákat

Nezkoušejte hned skákat snožmo. Skákací boty nejsou trampolína a než se dostanete pár centimetrů do výšky, chce to trochu cviku. Nejdříve tedy zkoušejte, co botky dokážou poskakováním na jedné noze, případně z jedné na druhou. Takto se setkáte s polovičním odporem oproti snožmému skákání, což ulehčí pokusy o maximální prošlápnutí pružiny. Jakmile se vám začne dařit prošlapávat jednu pružinu, můžete zkusit obě. Ovšem opatrně. Hodně vás to nejspíš rozhodí.
Pro některé lidi je nadlidský úkol prošlápnout pružinu a pořádně se odrazit, což přičítají jejich přílišné tvrdosti. Faktem však je, že prošlápnutí je spíše otázkou správné techniky a načasování.
Někteří lidé se skákáním bojují měsíce, jiným stačí 2 minuty... Já například se svými 75kg nemám problém prošlápnout pružiny na 90-120kg.

Pro co nejvyšší výšku:
  • při dopadu zpevněte celé tělo
  • mějte narovnaná záda
  • nekoukejte pod nohy, ale dopředu
  • při dopadu směřují ruce dolu, při odrazu nahoru. ...doporučuji nechat se vyfotit při dopadu :-D

Jak vstát

Asi nejčastěji používaný trik - vstávání. Pádům z chůd se prostě nevyhnete. Proto je dobré umět se postavit s veškerou grácií, elegancí a hlavně rychle. Při správném provedení si musí okolí myslet, že to celé byl jen trik, podobný kotrmelci :-)
Podívejte se na instruktážní video Poweriseru. Časem doplním návod na další způsoby zvednutí se.

Nenapadají mě žádné další rady, ač otázek se ještě asi pár najde. Proto mi prosím napište své případné další dotazy a já se je pokusím zodpovědět.

Skokům zdar!

Všechny články:

Padělky skákacích bot
Jak se naučit na skákacích botách
Skákací boty Worker
Jak tvrdé pružiny zvolit
Výměna kolenního oblouku za Calf- Cuff
Výměna pružin u skákacích bot

Mohlo by vás zajímat: Skákací boty- Půjčovna | Levný teambuilding | Poweriser show | Představení maturák | Nabídka promotérů