apo-vystoupeni.cz

Skákací boty sedmimílové boty show na skákacích botách vystoupení na skákacích botách skákací chůdy Powerriser představení na skákacích botách - Apo půjčovna skákacích bot srovnání značek skákacích bot - Apo
Aktuality

Tvrdost pružin

Kdysi jsem tvrdil, že kdo to se skákáním myslí skutečně vážně, měl by si koupit pružiny o řadu tužší, než kam spadá jeho hmotnost. Skutečně jsem si to myslel, neboť jsem byl ohromen skutečností, že jsem s nimi skákal výš a bylo jisté, že mi pružiny vydrží déle, než předchozí (zřejmě zmetkové) pro 70-90kg.
Skutečnost, že front flip na skákacích botách už nedám rovnou z roznožky, ale potřebuju skákat na místě asi 20x mě nijak neznepokojovala. Říkal jsem si, že je to dočasné a že si prostě musím zvyknout na tužší pružiny. Po půl, či 3/4 roce jsem konečně prozřel a došlo mi, že tohle byla slepá ulička. Nedočkal jsem se téměř žádného zlepšení, jelikož byly boty velmi těžko ovladatelné. Skákání bylo navíc mnohem namáhavější než na měkkších pružinách. Teď bych se rád podělil o svoji zkušenost svámi, abyste neudělali stejnou chybu.
K návratu k pružinám na 70-90kg mě donutil také zdravotní stav, protože tuhé pružiny nadměrně zatěžují záda. Tak se mi jednoho dne stalo, že jsem již nebyl kvůli bolesti schopen ani skákat na místě.
Na běžné používání tedy doporučuji používat přiměřenou kategorii bot a pro občasné pokoření výškového rekordu při skoku snožmém přes laťku si klidně půjčte tužší botky.
Moje zkušenost se týkala značky Poweriser, ale zkoušel jsem i 7 LeagueBoots S-rex ale pružina byla také příliž tvrdá. I přes to, že se obecně tvrdí že jsou 7L měkkší. U UpWIngů je odstupňování pružin jemnější, takže je zde možnost experimentovat.

Všechny články:

Padělky skákacích bot
Jak se naučit na skákacích botách
Skákací boty Worker
Jak tvrdé pružiny zvolit
Výměna kolenního oblouku za Calf- Cuff
Výměna pružin u skákacích bot

Mohlo by vás zajímat: Skákací boty- Půjčovna | Levný teambuilding | Poweriser show | Představení maturák | Nabídka promotérů